LVMH niet in hoger beroep & Ghesquire versus Balenciaga gestart

Het laatste gerechtelijke nieuws uit modeland.

Een kleine doorbraak in de LVMH versus Hermès-zaak: het luxeconcern heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de opgelegde boete van 8 miljoen dollar door het AMF, de regulator van de Franse aandelenmarkt. Hoewel Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) nog immer volhoudt dat de manier waarop zij aandelen in Huize Hermès verkreeg volledig legaal was, heeft een woordvoerder laten weten dat besloten is geen gerechtelijke stappen ter verdediging te ondernemen omdat dit in niemands belang zal zijn. ‘The interests of LVMH's shareholders go beyond the defence of these legal principles,’ zijn de wijze woorden van LVMH. Bovendien, zo melden bronnen aan WWD, heeft LVMH toch al een winst van zo’n 4.62 biljoen dollar(!) binnengesleept met haar investering in Hermès-aandelen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

GHESQUIÈRE VS. BALENCIAGA
Stond er niet nog een rechtszaak op stapel in designerland? Jawel, die tussen ontwerper Nicolas Ghesquière en zijn voormalig werkgever Balenciaga. Advocaten van Ghesquière zullen tot 15 oktober de tijd krijgen om hun verhaal in orde te maken voor de strijd tegen Balenciaga, dat de beste man aanklaagt voor smaad. Ghesquière’s uitspraken in de media over zijn vertrek bij het modehuis (waar Alexander Wang hem opvolgde) als ‘I began to feel as though I was sucked dry, like they wanted to steal my identity while trying to homogenize things,’ zijn voor Balenciaga reden genoeg om hem op het matje te roepen. Volgens WWD is Balenciaga uit op een schadevergoeding van een whopping 7 miljoen euro én een publicatie van de rechtbankuitspraak in verschillende Franse mode- en businessbladen. De eerste echte hoorzitting zal echter pas begin 2014 plaatsvinden, zo wordt vermoed.

 

Hier is het laatste woord nog niet over gezegd, dat beloven we.

 

Iets vrolijker nieuws uit modeland dan maar? Kim Kardashian staat op de cover van Carine Roitfelds Fashion Book. Ja echt >