Scoop: Converse X Maison Martin Margiela

It’s official: Maison Martin Margiela gaat de samenwerking aan met sneakermerk Converse. Na H&M-kledij is het nu de beurt aan de good old Chuck Taylor All Star om omgetoverd te worden door het Franse modehuis.

Meest gelezen

ELLE deed al een exclusief interview met het ontwerpteam van Maison Martin Margiela en Converse Senior Designer Matt Sleep voor het oktobernummer, maar vandaag mogen we officieel aan de grote klok hangen dat het avant-garde label gestrikt is voor de job. Maison Martin Margiela nam naast de Chuck Taylor ook de Jack Purcell-sneaker onder handen. En goed ook. De schoenen zijn met de hand geverfd met de iconische witte verf van Margiela. ‘Het Maison heeft altijd een obsessie met wit gehad; het wordt gebruikt als laag voor een gevoel van incognito zijn,’ aldus Team Margiela.

Advertisement - Continue Reading Below

 

POËTISCHE VERF
Doordat de verf over het linnen, de eyelets, veters en zolen is aangebracht kregen de gympies een natuurlijk craquelé om uiteindelijk de originele kleuren bloot te leggen. Hoe vaker je ze draagt, hoe mooier ze worden. ‘Het is een soort poëzie: naarmate de tijd verstrijkt, geeft de schoen zich bloot.’

 

Het haute couture-schoeisel zal in rood, zwart, marine en vintage geel uitkomen met een voering van premium off-white leer. Vanaf 20 september zullen ze in Nederland exclusief te koop zijn bij Ennu en Shoebaloo en bij onze zuiderburen bij Coccodrillo en Smets, voor € 200.

Meest gelezen

 

Bekijk hieronder twee arty teaserfilmpjes die Converse het wereldwijde web opslingerde.

 

Gwyneth Paltrow en Stella McCartney bundelen ook hun krachten >