Koningin Máxima @ Prinsjesdag!

Wat vinden we van de outfit van Máxima tijdens de eerste Troonrede van Koning Willem-Alexander deze Prinsjesdag? Lees snel verder!

Allemaal leuk en aardig zo'n Troonrede, maar het draait natuurlijk óók om de jurk en de hoed van koningin Máxima. Wat draagt de koningin naar haar eerste Prinsjesdag? Een soepelvallende gouden jurk met lovertjes, geborduurd in degradé wyberpatroon met transparante mouw en riempje in de taille, van Jan Taminiau die ook de prachtjapon voor de inhulding maakte.

 

De modeontwerper laat op zijn Facebookpagina weten: 'De patronen zijn gevormd door een borduursel van verschillende lagen pailletten en glaskralen welke de jurk een driedimensionaal effect geven.' De oorhangers en broche waren cadeaus van de sultan van Koetei aan Wilhelmina voor haar inhuldiging in 1898.

Advertisement - Continue Reading Below

 

ELLE's chef mode Esther Coppoolse: 'De jurk is mooi maar hij tekent wel een tikkie. Hij is best body consious voor een koningin en ze valt helaas een beetje weg tegen de achtergrond.'   

   

Prinses Laurentien verdient een eervolle vermelding. Zij draagt een kanten uitwaaierende jurk van modehuis Hardies uit Den Haag en een hoed van Nederlandse ontwerper Eudia. 'Gelukkig heeft ze de kitscherige sieraden achterwege gelaten.'

 

Bekijk hier hoe Máxima's gevoel voor stijl zich door de jaren heen ontwikkelde >