Stella McCartney voor het goede doel

Hallelujah! Stella McCartney scoort flink wat karmapoints met haar nieuwe liefdadigheidsactie. De Britse ontwerpster heeft namelijk twee hoofddoeken ontworpen die gratis worden uitgedeeld aan kankerpatiënten in een ziekenhuis in Londen.

De prachtige sjaals worden daarnaast ook verkocht via de website van Harper’s Bazaar om geld in te zamelen voor King’s College Hospital kankeronderzoek. Borstkanker is een onderwerp dat Stella aan het hart gaat; de geliefde designer verloor op jonge leeftijd namelijk haar moeder Linda aan borstkanker.
 

‘Dat je je zelfvertrouwen verliest wanneer je door zulke heftige tijden gaat, is onacceptabel,’ zegt Stella tegen Harper’s Bazaar. ‘Hoe je je kleedt en wat voor leuke dingen je doet is van belang als je ziek bent. Het is belangrijk dat je blij bent met hoe je er uitziet; hierdoor voel je je zelfverzekerd en dat helpt in de strijd.’
 

Advertisement - Continue Reading Below

STOER EN TIJDLOOS
Stella is niet de enige die een donatie doet aan de patiënten van het King’s College Hospital; herenlabel Rake heeft ook twee ontwerpen ingelegd. ‘Sjaals zijn belangrijke accessoires, functioneel of niet; ze halen gelijk je hele outfit op. Daarom is het ontwerp voor deze twee sjaals stoer en tijdloos,’ aldus Clive Darby, creative director van Rake aan het magazine.
 

De limited editon sjaals zijn verkrijgbaar via theukedit.com voor € 175. Alle opbrengsten gaan naar het King’s College Hospital kankeronderzoek.
 

Ook mooi: Stella lanceerde samen met BFF Gwyneth Paltrow een capsule collectie voor Goop >