Bevestigd! Marco Zanini is Schiaparelli’s nieuwe creatief directeur

Het verlossende woord is eruit: Marco Zanini gaat het iconische Schiaparelli nieuw leven inblazen als kersverse hoofdontwerper.

Sinds de Tod's Group het modelabel van wijlen Elsa Schiaparelli overnam in 2007 werd er druk gespeculeerd over welke ontwerper het merk nieuw leven mocht gaan inblazen. Enfant terrible John Galliano? Of toch Marco Zanini? Jup, laatstgenoemde heeft de felbegeerde positie weten te snatchen.

 

Geen gekke keus. Zanini – die te herkennen is aan zijn indrukwekkende bakkebaarden – heeft immers al aardig wat ervaring met het herlanceren van een iconisch merk. Zo heeft hij eerder, als hoofdontwerper en rechterhand van Donatella, Versace terug op de kaart gezet, hielp hij het Amerikaanse merk Halston nieuw leven in te blazen en was zijn laatste project de relaunch van Rochas.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De ultieme highlights van Parijs Fashion Week s/s 2014 tot nu toe >

 

BUH-BYE ROCHAS
Tja, dat betekent inderdaad dat de huidige creatief-directeur van Rochas gisteren ook zijn laatste collectie voor het Franse label tijdens Parijs Fashion Week heeft geshowd. Het is wat. Rochas stuurde er gisteren na de show dan ook meteen een persbericht uit vol met lovende woorden: ‘We thank Marco Zanini for creating such a successful identity for the brand'. Zanini laat op zijn beurt weten: 'As an iconic French maison, Rochas has been an endless source of inspiration for me. I learned a lot over the past five years and I feel fortunate to have been part of such a wonderful adventure'.

 

Zien! Marco Zanini showde gisteren zijn allerlaatste collectie voor Rochas >

 

Ontwerper Alessandro Dell’Acqua neemt de ontwerppen van Zanini over bij Rochas en is als nieuwe creatief directeur benoemd dankzij z’n 'unieke visie en gevoel voor elegantie'. Zijn eerste collectie voor Rochas is in februari 2014 te zien.

 

Shock! Gaat Marc Jacobs weg bij Louis Vuitton? >