Marc Jacobs over zijn vertrek bij Louis Vuitton

Marc Jacobs besloot pas enkele uren voor de show dat het tijd was om te vertrekken bij Louis Vuitton. Het verhaal!

Meest gelezen

Gisteren werd modegeschiedenis geschreven; Marc Jacobs maakte vlak na de Louis Vuitton s/s 2014 show bekend dat hij na 16 jaar trouwe dienst zijn post als creatief directeur van het modehuis zou verlaten. Om de roddels de kop in te drukken maakte Jacobs direct na de show al bekend dat hij gisterochtend pas de beslissing nam om op te stappen. Een typisch verhaal, maar vooruit.

 

TRIP DOWN MEMORY LANE

De indrukwekkende carrousel, die onderdeel uitmaakte van het afscheidsdecor, was nog niet uitgedraaid of Marc Jacobs, zijn zakenpartner Robert Duffy en CEO van Louis Vuitton; Bernard Arnault lichtten de pers in over het vertrek van de ontwerper. Aan WWD doet de modeontwerper het verhaal uit de doeken: ‘Mr. Arnault liet de beslissing wanneer ik mijn laatste collectie zou ontwerpen over aan mij en Robert,’ aldus Jacobs.

Advertisement - Continue Reading Below

 

‘Toen ik twee weken geleden aankwam in Parijs heb ik met Arnault om de tafel gezeten om te praten over de toekomst. Hij maakte duidelijk dat ik al mijn aandacht en energie nodig zou hebben voor Marc Jacobs International en dat ik op een bepaald punt moest beslissen welke mijn laatste show zou worden. Door alle roddels heb ik vanochtend besloten dat vandaag mijn laatste show zou zijn.’

 

TOEVAL BESTAAT NIET

Was het dan puur toeval dat zijn laatste show was opgebouwd uit elementen uit vorige shows voor Louis Vuitton? We zagen de carrousel, de fontein, de klok en nog meer attributen die Jacobs de afgelopen 16 jaar uit de kast trok voor zijn modespektakels. ‘Mensen zullen van alles in de show zien en daar hun conclusies uit halen, maar ik heb nooit bedacht dat dit mijn laatste show was. So again, whatever’, aldus Jacobs aan WWD.

Meest gelezen

 

De show gemist? De hoogtepunten van Jacobs’ afscheidsshow op een rij >

 

De waarheid ligt misschien ergens in het midden en wat grote baas Bernard Arnault meldde aan de pers maakt het ook niet echt duidelijker: ‘Marc’s vertrek is onderdeel van aan strategie waarbij de groei van Marc Jacobs International voorop staat. Dit merk heeft wereldwijd zoveel potentie dat we hebben besloten om de komende drie jaar de gang naar de beurs te maken,’ aldus Bernard Arnault.  

 

Dit verhaal krijgt ongetwijfeld nog een staartje. We houden je op de hoogte.

 

Het is het einde van een tijdperk. Bekijk de highlights van Marc Jacobs voor Louis Vuitton >