David Bowie best geklede Brit

O boy! David Bowie sleept de titel ‘Best geklede Brit ooit’ in de wacht.

David Bowie is verkozen tot de best geklede Brit door het Engelse tijdschrift BBC History Magazine. Met 48,5 procent van de stemmen mag de zanger die titel in z’n zak steken. Bowie was één van de tien Britten die genomineerd waren door leidinggevende academici en mode-experts uit Groot-Brittannië.
      

Bowie werd genomineerd door de Engelse ontwerper Wayne Hemingway. Zijn motivatie: ‘Ik zag David Bowie voor het eerst in 1973. Ik was toen bijna dertien. Toen ik de zaal verliet was ik letterlijk blown away door zijn muziek en zijn stijl. In die tijd inspireerde hij de jeugd enorm en hij heeft het talent om trends te voorspellen. Hij is een creatief genie met oog voor design en kunst en hij ziet er altijd cool uit.’
     

Advertisement - Continue Reading Below

Zien: David Bowie ♥ Marion Cotillard >
     

AND THE NOMINEES ARE...
Bowie ging de competitie aan met niemand minder dan historische helden als Queen Elizabeth I (1533-1603), Beau Brummel (1778-1840), de allereerste échte dandy die ’s ochtends meer dan zes uur bezig was om zich klaar te maken en Queen Alexandra (1844-1925), de vrouw die als eerst het mannenpak droeg.
    

Tentoonstelling David Bowie komt naar Nederland! >