ELLE ♥ Wool Week 2013

Jawol! Volgende week organiseert Campaign for Wool weer de Wool Week in Amsterdam. Trek die breisels maar uit de kast en maak je op voor een alles behalve wollig program.

Wat er te doen is in een week waarin wol centraal staat? Expo's, winkels en de top van de Nederlandse creatieven staan garant voor een boel modisch vermaak. We sommen op.

 

TOUR DE WOOL

> De expositie in De Cromhouthuizen. Hier stellen meer dan dertig designers en stilisten hun speciaal gecreëerde ontwerpen van wol, gebaseerd op de positieve eigenschappen van het breigaren (sterk, ademend, natuurlijk en elastisch). Onder andere Jan Taminiau, Claes Iversen, Avelon, Winde Rienstra, Sjaak Hullekes, Mattijs van Bergen, Marga Weimans en Antoine Peters leveren een bijdrage. Maar ook ELLE’s fashion director Esther Coppoolse is van de partij.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Mattijs van Bergen werd eerder dit jaar genomineerd voor de Woolmark Prize >

 
> Tour de Wool; een tour voor shoppend Amsterdam die langs leuke wolproof Mokumse adressen leidt.

 
> De fototentoonstelling in de Oude Kerk. Tien topfotografen (o.a. Edland Man, Paul Berends, Wouter Vandenbrink en Philip Riches) tonen hier hun kijk op wol.  

 
> Workshops. Bijvoorbeeld 'Eerste hulp bij breiongelukken' in het gezellige KOKO Coffee & Design of 'Verven in een langlopend kleurverloop' bij Hand made Heaven.
 

Meest gelezen

> En als dopje op de breinaald start aan het eind van Wool Week de Amsterdamse Museumnacht (2 nov) met speciale wolactiviteiten, waarbij je ook zelf je steekje kunt bijdragen.

 

Kijk voor data, tijden, locaties en aanmelden voor workshops op campaignforwool.nl. We zien je daar!

 
WOOL WEEK AMSTERDAM 2013
Wanneer: 28 oktober t/m 3 november
Waar: diverse locaties in Amsterdam
Meer info: www.campaignforwool.nl