Equinox ontslaat Terry Richardson

Vermeend sex-offender Terry Richardson is zijn eerste baantje kwijt: stijlvol sportmerk Equinox ontsloeg de fotograaf vanwege zijn controversiële werkwijze.

Zou dit te maken hebben met de beschuldigingen dat Richardson zijn machtspositie gebruikt om seks te hebben met modellen? Het luxueuze sportlabel beweert in ieder geval dat ze vanwege een nieuwe merkbranding een andere weg inslaan. Geen sexy foto’s meer dus voor Equinox.

 

VAN SEKS NAAR SPORT
Dat de knappe koppen achter het merk in het verleden niet vies waren van seksueel geladen advertenties, bewezen de omstreden campagnes van Steven Klein, Gilles Bensimon en Ellen von Unwerth.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Een logisch gevolg was de keuze voor Richardson als fotograaf voor de afgelopen drie jaar. Maar op zijn shoots met erg dunne vrouwelijke modellen in suggestieve posities met de mannelijke modellen, ontving zowel de fotograaf als zijn werkgever veel kritiek.

 

Dat Equinox duidelijk een nieuw imago wil na al deze controversie is duidelijk, maar rest de vraag of er ooit iets is gebeurd op de set wat niet door de beugel kan. En mochten de geruchten waar zijn, dan is dit weer een kans minder voor Richardson om zijn machtspositie te misbruiken. Gelukkig heeft hij Miley Cyrus nog.

 
Heb je het al gehoord? Beyoncé heeft een nieuwe hobby: photo-bombing >