Must-have modeboeken

Wat ontbreekt er nog op de koffietafel? Juistem: deze drie spiksplinternieuwe modeboeken.

Meest gelezen

Boekenwurmen opgelet: er zijn drie nieuwe toppers van modeboeken in het schap. Ren met die cadeaubon naar de winkel voor de nieuwste paginaknallers van Inez & Vinoodh, Pieter Henket en de nieuwe Illustration Now! Fashion van Taschen.

 

PRETTY MUCH EVERYTHING
Hun foto’s sierden de muren en bladzijden van de beste galerijen en magazines van de wereld en al jaren zijn ze zowat de beste in hun vak. We hebben het over Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. In dit eerste retroperspectief blikt het fotografenduo terug op een oeuvre van meer dan twee decennia. Is dit geen must, dan is het wel een must-have. Geef je ogen de kost met foto’s van onder andere Kate Moss, Alexander McQueen en de befaamde zelfportretten van de partners in crime, want letterlijk alles in dit boek is een plaatje. Waag het niet om in de buurt koffie te drinken.

Advertisement - Continue Reading Below

 

> Pretty Much Everything, Inez van Lamsweerde, Vinoodh Matadin en Glenn O’Brien, Uitgeverij Taschen € 49,99 en € 500 voor de limited gesigneerde editie

 

ILLUSTRATION NOW! FASHION
Before there was fashion... was er de illustratie. Voorafgaand aan alle productieprocessen van de geweldige creaties van Dior of Margiela wordt er eerst geschetst, geschaafd en gegumd. Reden voor uitgeverij Taschen om een modeillustratieboek toe te voegen aan hun Illustration Now-reeks. In Illustration Now! Fashion zie je het werk van meer dan negentig internationale illustratoren uit de modebranche. Daarnaast krijg je een lesje geschiedenis en zijn er quotes te lezen van Valentino en het ontwerpteam van Maison Martin Margiela. Illustreren kan je leren, zolang je maar lang genoeg oefent en afkijkt van deze grande tekentovenaars.

Meest gelezen

 

> Illustration Now! Fashion, Julius Wiedemann, Uitgeverij Taschen, € 39,99

 

 STARS TO THE SUN
De autodidactische fotograaf Pieter Henket werd in één klap beroemd nadat hij de iconische foto van Lady Gaga voor haar album The Fame vastlegde. Verder staat er op zijn indrukwekkend cv onder andere een expositie in het Metropolitan Museum in New York (de huidige woonplaats van Henket) en een waslijst aan beroemdheden die hij voor de lens had. We noemen een Carice van Houten, Mary-Kate Olsen, Kristen Stewart en Ben Kingsley. Voor het boek Stars to the Sun trok de 34-jarige fotograaf naar de stad San Luís in Argentinië om daar de uitzinnige carnavalsmenigte vast te leggen. Dit alles resulteerde in een energiek fotoboek met in totaal 127 beelden. Met introspectieve portretten en uitgestrekte panoramabeelden van de stad heb je bijna het gevoel dat je er bij bent. Caramba!

 

>Stars to the Sun, Pieter Henket, Uitgeverij Terra Lannoo, € 49,99

 

Hoogtijd om ook eens je drankenkabinet aan te vullen >