Petje-af! H&M neemt angorawollen kleren terug

Naar aanleiding van Peta’s schokkende filmpje over angorakonijntjes heeft H&M besloten alle kleren van angorawol terug te nemen.

Meest gelezen

De afgelopen dagen ging er een vreselijk filmpje viral waarin dierenwelzijnsorganisatie Peta (People for the Ethical Treatment of Animals) met verborgen camera laat zien hoe op Chinese angoraboerderijen konijntjes zonder verdoving worden geplukt van hun zachte vacht. Het gekrijs dat daarmee gepaard gaat, gaat door merg en been. Naar aanleiding van het schokkende filmpje heeft H&M besloten de productie van kleren met angorawol te stoppen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De Zweedse gigant gaat zelfs zover dat álle kledingstukken waarin angorawol is verwerkt teruggebracht kunnen worden zonder bon of prijskaartje, waarbij het volledige aankoopbedrag terugbetaald wordt, zo bericht Trouw online. H&M reageert in een officiële verklaring: 'H&M accepteert niet dat dieren slecht worden behandeld. Wij accepteren alleen producten gemaakt van angorakonijnenhaar van boerderijen met een goede veehouderij. Wij controleren de angoraboerderijen van onze leveranciers regelmatig', en 'Het plukken van haar is niet aanvaardbaar en niet in overeenstemming met onze Product Policy.'

Meest gelezen

 

Vergeet angorawol. Hou je warm met één van deze 13 harige warmhouders van fake fur >

 

Ook maakt zojuist kledingketen WE Fashion bekend geen angorawol meer te willen inkopen.  

 

HET LEED ACHTER ANGORA
Bekijk het filmpje van Peta hieronder, maar wees gewaarschuwd voor de schokkende beelden. Hier lees je meer over het filmpje en Peta's werkwijze.

 

 

  

Eén van de beste manieren om € 3,49 uit te geven >