Verhoogt H&M haar prijzen?

Er is goed nieuws en er is minder goed nieuws. Het goede nieuws is dat H&M de strijd aan gaat met de armoede in haar productielanden, het minder goede nieuws is dat wij misschien iets dieper in onze portemonnee moeten graven voor een T-shirt.

Na de angora-affaire werpt H&M zich opnieuw op als barmhartige Samaritaan. Huffington Post meldt dat de Zweedse kledinggigant tijdens een conferentie in Berlijn te kennen gaf dat de mogelijkheid erin zit dat ze haar prijzen in de toekomst verhoogt ten gunste van een beter loon voor de mensen die het textiel produceren. Veel van H&M’s kleding wordt gemaakt in bijvoorbeeld Bangladesh waar het minimumloon op zo’n € 50 per maand ligt.

Advertisement - Continue Reading Below

 

FAIR LIVING WAGE
Swedwatch, een organisatie die Zweedse bedrijven monitort liet weten dat H&M bij overheden aan het lobbyen is geslagen voor hogere minimumlonen en betere bescherming van werknemers. Ook verklaren zij dat H&M overweegt haar prijzen te verhogen om zelf tegemoet te komen aan hogere lonen in productielanden. Dat komt ook overeen met de nieuwe Fair Living Wage policy die H&M in november lanceerde, en in een statement liet weten ‘We believe that wage development in production countries, which is often driven by governments, is taking too long. H&M wants to take further action and encourage the whole industry to follow. With size comes responsibility and we have the ability to contribute to a positive change.’

 

Wil je meer weten? Lees dan verder op de website van H&M.

 

H&M neemt alle producten terug waar angorawol in verwerkt is >