Sterrencast voor Marc Jacobs' laatste Louis Vuitton-campagne

De spring/summer 2014-collectie was zijn laatste kunstje voor Louis Vuitton. Met de kersverse campagne brengt het modehuis een laatste ode aan Marc Jacobs én zijn muzes.

Na afloop van Vuittons spring/summer 2014-show kwam het hoge woord eruit. Na zestien(!) jaar trouwe dienst legt Marc Jacobs zijn functie als creatief directeur bij Louis Vuitton neer. Voor zijn allerlaatste collectie liet hij zich inspireren door zijn muzes ‘and the showgirl in every one of them’. Het was groots, het was dramatisch en vooral heel, heel mooi. Met de bijbehorende campagne zet het modehuis diezelfde lijn voort en brengt ze een ode aan Marc Jacobs en de vrouwen die hem inspireerden.

Advertisement - Continue Reading Below

 

16 Jaar Marc Jacobs voor Louis Vuitton: de highlights >

 

HOMMAGE

Voor de zomercampagne poseerden Catherine Deneuve, Sofia Coppola, Gisele Bündchen, Fan Bingbing, Caroline de Maigret en Model of the Year Edie Campbell voor de lens van Steven Meisel. Ondanks de sobere achtergrond en het ingetogen kleurgebruik is het 'geen melancholische campagne', aldus Vuittons communicatie en evenementen directeur Frederic Winckler. 'It's really celebrating women who inspire Marc (...) showing a strong emotional connection between products and the people who wear them,’ legt hij uit. Bekijk de foto's, die tot nu toe zijn vrijgegeven, hier!

 

Marc Jacobs geeft het stokje door aan Nicolas Ghesquière >