Nieuws: H&M stopt definitief met angora

Angora is verleden tijd voor H&M.

Dit laat de modeketen weten op haar site. H&M schrijft dat ze niet kunnen garanderen dat toeleveranciers wol kopen van fokkerijen waar volgens de regels wordt gewerkt. En tja, dat hoort niet bij hun policy, dus dan maar helemaal stoppen met angora. De verklaring van de keten luidt:

 

‘We voeren nu al een aantal jaar innige gesprekken met PETA en als een verantwoordelijk bedrijf hebben we besloten om de productie van angoraproducten definitief te beëindigen. We hebben veel energie gestoken in het feit dat er aan onze voorwaarden moet worden voldoen op de angoraboerderijen van onze toeleveranciers.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Op 27 november stopten we met de volledige productie van angoraproducten. […] We kunnen op dit moment niet garanderen dat de naleving van ons productbeleid en specifieke eisen voor angora veeteelt wordt nageleefd.’

 

SCHOKKENDE BEELDEN
In november slingerde dierenrechtenorganisatie PETA een schokkend filmpje online over de gruwelijke manier waarop angorakonijnen op fokkerijen in China levend werden ‘geplukt’ van hun vacht. Sindsdien hebben grote modeketens en –merken als H&M, Acne en Stella McCartney besloten om te kappen met angorakleding.

 

Wát? Is Victoria Beckham de nieuwe guest designer van H&M? >