Mijlpaal: Diane von Furstenbergs wikkeljurk bestaat 40 jaar

De wikkeljurk die Diane von Furstenberg definitief op de kaart zette als ontwerpster bestaat 40 jaar en dat moet gevierd worden. Met een speciale Andy Warhol pop-artcollectie!

Meest gelezen

Voor het bijzondere jubileum van DvF’s iconische wikkeljurk, die de Amerikaanse ontwerpster ontwierp toen ze 26 was, is Von Furstenberg een samenwerking aan gegaan met de Andy Warhol Foundation. Als onderdeel van het jaarprogramma dat de verjaardag van de jurk viert, is er een limited edition collectie ontworpen en opent deze vrijdag ook de tentoonstelling Journey of a dress in Los Angeles.

 

POP WRAP
De jubileumcollectie bestaat uit wikkeljurken, T-shirts en accessoires die originele DvF-prints (de schakelketting en twijgjes) koppelen aan de bekende Warhol-iconen, bloemen en dollartekens. Zo vind je de nieuwe Amelia-wikkeljurk terug in de collectie, net zoals een remake van de originele T-72 wikkeljurk met een aangesneden taille en een wijde rok.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Vanaf vrijdag 10 januari is de Pop Wrap Collectie verkrijgbaar in DvF shops van Brussel, Antwerpen en Knokke. De prijzen liggen tussen € 85 voor een T-shirt en € 600 voor de lange wikkeljurk, plus: een deel van de opbrengst gaat naar de Andy Warhol Foundation.

 

Zien: de spring/summer 2014-catwalkshow van DvF >

 

JOURNEY OF A DRESS
Op diezelfde dag worden ook de deuren geopend van de tentoonstelling Journey of a dress. Helaas niet om de hoek, maar in het historische Wilshire May Company gebouw in Los Angeles. Op de 40ste verjaardag van DvF’s wikkeljurk, waarmee het allemaal begon, zorgt deze tentoonstelling voor een retrospectief dat de reis vanaf het eerste collectiestuk tot een wereldbekend symbool van macht en vrijheid voor hele generaties vrouwen van de jurk weergeeft.

Meest gelezen

 

De tentoonstelling toont ook portretten van de ontwerpster, muze en verzamelaarster Diane von Furstenberg en is te zien tot mei 2014. Check ook dvfwrapstory.com en deel je eigen ‘wikkelverhaal’.

 

Diane von Furstenberg heeft ook een limited edition waterfles voor Evian ontworpen >