Bevestigd: Riccardo Tisci voor Nike

Update: de samenwerking tussen Nike en Givenchy's Riccardo Tisci is zojuist bevestigd!

Hop, Givenchy's creative director Riccardo Tisci trapt 2014 af met een collab met Nike. 'When I got the call, it sounded so strong, so perfect for my DNA. It’s a big honor for me, especially because they’re always working with sports people', jubelt hij. Wat de Nike RT-collectie precies inhoudt willen beide partijen nog niet verklappen, maar er is een grote rol weggelegd voor sneakers. Één ding wilde de ontwerper wel kwijt over zijn lijn: 'het is krachtig, maar niet schreeuwerig'. De collectie verschijnt komende lente in de schappen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

10 januari 2014 - 10:40

Givenchy's Riccardo Tisci is niet vies van een extra ontwerpklusje hier en daar. Hij voorziet vele sterren van podium- en rodeloperlooks, ontwierp vorig jaar kostuums voor de cutting-edge balletvoorstelling Boléro in Parijs en maakte visuals voor de videoclip van N***** in Paris van  Jay-Z en Kanye West. Laatstgenoemde sloeg al eerder aan het schetsen voor Nike, maar die samenwerking liep niet bepaald zoals gepland en de rapper sloot een nieuwe deal met concurrent Adidas. Maar niet getreurd dus, want als we de geruchten mogen geloven is er nu een één-tweetje met Tisci in de maak.

Meest gelezen

 

Zien! Erykah Badu schittert in Givenchy's zomercampagne >

 

EEN-TWEETJE

Het is niet de eerste keer dat Tisci en Nike de handen ineenslaan, in 2010 werkte de ontwerper met kunstenaar Marc Turlan en het sportmerk aan een speciaal magazine. Dit keer zou het gaan om een exclusief sneakerdesign, zo melden bronnen aan Women's Wear Daily. Ook dat is geen first, in 2011 ontwierp hij er al één voor de Converse Addict All Star-lijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd...