De Nederlandse Henriëtte Tilanus genomineerd voor H&M Design Award 2014

De strijd kan beginnen! Vandaag is bekendgemaakt dat het Nederlandse ontwerptalent Henriëtte Tilanus ons land gaat vertegenwoordigen tijdens de derde editie van de H&M Design Award.

Meest gelezen

Voor het derde jaar op rij reikt H&M de H&M Design Award uit tijdens Stockholm Fashion Week. Ook Nederland is vertegenwoordigd tijdens het modespektakel! Henriëtte Tilanus uit Nijmegen, afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, is één van de acht finalisten die dinsdag 28 januari niet alleen kans maakt op eeuwige roem, maar ook nog eens € 50.000 prijzengeld op kan strijken. Bovendien krijgt de winnaar de mogelijkheid om een aantal stukken uit zijn/haar collectie te ontwikkelen voor de verkoop dit najaar in geselecteerde H&M-winkels wereldwijd.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Lees hier meer over het ontstaan van de H&M Design Award >

 

LET THE DUST SETTLE IN
De 23-jarige Henriëtte Tilanus – die vorig jaar de G-Star RAW Talent Award @ Lichting 2013 in de wacht sleepte – gaat de strijd aan met zeven andere internationale talenten om de felbegeerde titel met haar collectie ‘Let The Dust Settle In’. Een duurzaam, experimenteel project, waarbij de kledingstukken geïnspireerd zijn op de excentrieke stijl van de Britse schrijfster Edith Sitwell.

Meest gelezen

 

Lees hier onze exclusieve Q&A met Henriëtte Tilanus >

 

H&M DESIGN AWARD 2014
De H&M Design Award is in 2012 in het leven geroepen om toekomstige modetalenten, die aan het begin van hun carrière staan, aan te moedigen en te ondersteunen. De internationale jury bestaat dit jaar uit de designer Erdem, actrice Michelle Dockery, stijlexpert Michelle Harper, Vogue UK executive fashion editor Serena Hood, Vogue Italië senior fashion editor Sara Maino, H&M’s hoofd creatief design Ann-Sofie Johansson en H&M’s creatief adviseur Margareta van den Bosch. Hou de site in de gaten voor een exclusief verslag rechtstreeks vanuit Stockholm!

 

De Antwerpse Minju Kim won vorig jaar de H&M Design Award 2013 >

 

Ga naar designaward.hm.com voor meer informatie over de award, een ontmoeting met de finalisten en om te stemmen voor de People’s Prize. De finalist die de publieksprijs wint, mag op stage bij Erdems studio in London.

 

H&M DESIGN AWARD 2014: DE FINALISTEN