MET vernoemt Costume Institute naar Anna Wintour

Steek die maar in je zak, Anna Wintour. Als eerbetoon aan haar jarenlange relatie met het Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute geeft het MET haar een verlaat (of vervroegd) verjaardagscadeau: de complete expositieruimte wordt naar de Vogue-hoofdredacteur vernoemd.

Als de deuren op 8 mei opnieuw opengaan – na, uiteraard, een grondige make-over ter waarde van zo'n veertig miljoen dollar – stapt u binnen in The Anna Wintour Costume Design Center, waar dan de expositie Charles James: Beyond Fashion te zien zal zijn.

 

Maar dat terzijde. Over die verbouwing! Volgens de Times komt er een galerie van een slordige 400 vierkante meter, een fikse bibliotheek, extra opslagruimte en – zo verwachten wij – dat alles in een pracht van een designerjasje, op maat gemaakt voor Anna Wintour.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Dit eerbetoon komt uiteraard niet uit de lucht vallen. Anna W. is sinds jaar en dag (1999 om precies te zijn) groot sponsor en curator van het Costume Institute, trommelt geregeld haar vrienden op voor sponsoring en heeft een fikse vinger in de pap als het om de tentoonstellingen en gala's gaat.

 

Afijn, 8 mei dus. Gaat dat zien!

 

Even terugblikken: DE JURKEN van het MET Costume Institute Gala >