Nieuw! H&M’s denimcollectie van gerecyclede kleren

H&M gaat weer op de duurzame toer. Dit keer met klassieke denim-items (jeans! jacks!) van gerecyclede oude kleren.

Ja, u leest het goed. H&M heeft het afgelopen jaar via een grootse, wereldwijde inzamelactie oude kleren van klanten verzameld. En jawel, in één jaar tijd zijn er genoeg afdankertjes bij elkaar gesprokkeld om een nieuwe, milieuvriendelijke denimlijn te kunnen lanceren. De vijf items – drie jeans, een spijkerjasje en een gilet – bestaan voor maar liefst twintig procent (een hoger percentage boet in op de kwaliteit) uit gerecyclede vezels.
  
Meegekregen? H&M stopte onlangs met de productie van angoraproducten >
  
TOT HET NAADJE
Duurzame kleding is geen onbekend terrein voor H&M. Al sinds 2011 probeert de keten voor elkaar te krijgen dat gebruikte stof wordt hergebruikt, in plaats van dat er steeds nieuw materiaal geproduceerd wordt. In H&M’s klimaatbewuste Conscious Collection werden bijvoorbeeld al duurzame materialen gebruikt. Maar nu gaat de Hennes dus tot het naadje wat recycling betreft. Het nobele streven is om íedere textielvezel op aarde keer-op-keer een nieuw leven geven.    
    
Klinkt goed? Is het ook. Haast je eind februari naar één van de geselecteerde H&M-filialen voor de milieuvriendelijke Close the loop-collectie. In de tussentijd kun je vast onderzoek doen: dit zijn dé 10 grote modetrends voor 2014 >
  
De Nederlandse Henriëtte doet duurzaam tijdens de H&M Design Award 2014 >

Advertisement - Continue Reading Below