Stappenplan: zo val je gracieus op de catwalk

Model onderuit! Zo overleef je een tumble op de catwalk zonder gezichtsverlies.

Meest gelezen

Modellen, het zijn net gewone mensen. Of nou ja, bijna dan. Want toen gisteren een bruingelokte beauty op de couturecatwalk van Elie Saab een flinke smakker maakte, deed ze dat verdomd mooi.

 

Dat zette ons aan het denken. Dus: struikel je zelf geregeld over een steen? Met dit stappenplan kom je er gracieus vanaf.  

 

DE PERFECTE VAL
1. Het draait allemaal om je outfit, make-up en haar. Wanneer je er toch al fabuleus uitziet, kun je een gênante smakkerd omturnen in een prachtspektakel.

Advertisement - Continue Reading Below

 

2. Neem al-tijd grote passen om je val meer dramatisch en bijna ballerina-achtig te maken.

 

3. Wanneer je de val voelt aankomen, spreidt dan je armen uit alsof je op het punt staat om weg te vliegen. Het is van essentieel belang om tijdens dit moment je gezicht helemaal in de plooi te houden. Je kaak en ogen zijn uitermate ontspannen en je straalt een algemeen gevoel van zenheid uit. Jij bent compleet cool, calm en collected.

Meest gelezen

 

4. Wanneer je de grond raakt, probeer dan de nadruk te leggen op de fantastische accessoires die je draagt. Is het bijvoorbeeld een ring die je in de spotlights wil zetten? Werp je handen dan in de lucht. Ook belangrijk tijdens dit punt van de val: smizen. Altijd smizen.

 

5. Oké, nu lig je dus op de grond. Geen paniek. Dit was immers het doel. Hou je rustig en zelfverzekerd en probeer een zo charmant mogelijke pose aan te nemen, waarbij je je outfit op de best mogelijke manier showt.

 

6. Wanneer mogelijk: neem een selfie.

 

Gracieusheid ten top: ballerina's op de couturecatwalk van Viktor & Rolf >

 

 

Bron: ELLE US