Een nieuwe klus voor Jan Taminiau

Het is weer eens wat anders dan het kleden van de koningin, Jan Taminiau kleedt het personeel van het nieuwe luxe hotel Waldorf Astoria Amsterdam.

Het nieuwe Waldorf Astoria, gevestigd in zes majestueuze panden aan de Herengracht opent dit voorjaar haar deuren als 25e loot aan de Waldorf-boom. (Home Alone, anyone.) En bijzonder mooi zal het worden. Want als het personeel in kokette pakjes gestoken wordt door ’s lands grootste couturier dan weet je dat je goed zit.

 

De ontwerper over zijn klus: ‘Het was heerlijk om mij te laten inspireren door de vele ingrediënten die het eerste Waldorf Astoria in Nederland te bieden heeft. De historie versterkt met eigentijdse elementen de verborgen plekjes en onverwachte kamers. Ik kan hier helemaal bij wegdromen en zie het team van het Waldorf Astoria Amsterdam al vol trots door de gangen van dit hotel lopen.’

Advertisement - Continue Reading Below

 

Dat er genoeg te zien zal zijn in het nieuwe Waldorf moge duidelijk zijn, maar ook de innerlijke mens komt er ruimschoots aan zijn trekken. Niemand minder dan Jonnie Boer en zijn lieftallige Thérèse zijn aangetrokken om de verschillende bars en restaurants te bestieren.

 

Waldorf Astoria
Herengracht 542-556, Amsterdam
www.waldorfastoria.com

 

Beeld: Jan Taminiau Haute Couture s/s 2014

 

De lekkerste hotels (voor iedere portemonnee) in de hoofdstad >