Burberry belooft chemicaliën te verbannen

Na weken van protest van Greenpeace belooft na merken als GAP, H&M en American Apparel nu ook modehuis Burberry in 2020 gevaarlijke gifstoffen volledig te hebben verbannen. 

Burberry kreeg voornamelijk kritiek op het metallic item dat de 11-jarige Romeo Beckham droeg in de spring/summer 2013-campagne van het Britse modehuis. Het shirt, geproduceerd in Tunesië, zou een relatief hoog level van – hou je vast – nonylfenolethoxylaten bevatten, een gevaarlijke chemische stof. En ook de kinderkledinglijn zou items bevatten die niet helemaal in de haak zijn.

 

Lees hier alles over het Greenpeace-rapport Toxic Threads: Polluting Paradise >

Advertisement - Continue Reading Below

 

Hoewel Burberry op 24 januari nog liet weten dat al haar producten volledig veilig zouden zijn en aan alle internationale veiligheidseisen zouden voldoen, maakt Team Burberry nu bekend dat ook zij belooft dat haar fabrieken in 2020 volledig vrij zullen zijn van chemicaliën.

 

Ook Zara stopt met gifstoffen >

 
‘Burberry's Detox commitment to rid us of these hazardous little monsters represents a new chapter in the story of toxic-free fashion,’ laat lze Smit van Greenpeace International aan Daily Mail weten. ‘This move 'raises the bar for the luxury sector.' En dat is een goede zaak, lijkt ons zo.