Hoe draag je roze? ELLE weet raad

Welke vraag je ook hebt, of het nu over beauty of over seks gaat, over stijl of over solliciteren, je kunt hem discreet stellen aan de onbeschroomde ervaringsdeskundigen van ELLE: chef mode Esther Coppoolse, beautyredacteur Stefanie Bottelier, hoofdredacteur Cécile Narinx en seksorakel Bep.

De prangende vraag van vandaag: ‘Ik ben verzot op roze en ik heb het gevoel dat ik me dit seizoen met goed fatsoen in het roze kan steken. Toch vind ik pink een moeilijke: hoe zorg ik ervoor dat ik er niet kinderachtig of ordinair Barbie uitzie?
 
Esther: ‘Verzot op roze, da’s best gevaarlijk. Ervan uitgaande dat je de mooie framboosroze kleur bedoelt die we dit seizoen veel zien, wil ik je nadrukkelijk verzoeken deze kleur zo veel mogelijk met een andere kleur te combineren voor een geraffineerder beeld. Draag er bijvoorbeeld een jasje overheen of een (col)truitje onder zodat de kleur niet als een grote roze wolk om je heen hangt – het zogenaamde Barbapapa-effect.’
  
KLASSE IN ROZE
‘Kleuren als donkerrood, donkergrijs, camel, zwart en denim zorgen voor klasse. Kijk ook goed naar het materiaal dat je kiest. Te glanzend of juist te dof kan goedkoop ogen. Kies liever een luxe, natuurlijk materiaal of een stof met structuur, dat geeft meer diepte aan de tint.
     
Eén waarschuwing nog: strak en roze is een slechte combinatie. Een te kleine maat is altijd armoedig, maar bij roze is er echt geen redden meer aan.’  
  
Heb jij ook een brandende vraag? Mail hem vandaag nog met in de subjectregel het onderwerp (mode, relatie, seks, beauty, werk of algemeen) naar elle@hearst.nl. Of twitter #hellepdesk. Vragen worden desgewenst discreet en anoniem behandeld.
    
Kopen, houden of opbergen: zomeraccessoires 2014 >

Advertisement - Continue Reading Below