Attentie, attentie! Viktor & Rolf hebben jouw hulp nodig

Hulptroepen gevraagd! Modeduo Viktor & Rolf maakt razend knappe tutu’s voor Het Nationale Ballet en het project Dutch Doubles. En guess what: ze kunnen jouw hulp héél goed gebruiken.

Het Nationale Ballet gaat dit seizoen een enorme samenwerking aan. Onder de noemer Dutch Doubles brengt het gezelschap vier vooraanstaande, in Nederland gevestigde choreografen samen met wereldberoemde Nederlandse kunstenaars uit andere disciplines. Waaronder modeduo Viktor&Rolf. De designers zijn gekoppeld aan Jorma Elo, voormalig topdanser van het Nederlands Dans Theater en tegenwoordig wereldwijd één van de meest gevraagde choreografen. Voor Elo’s eerste Nederlandse creatie sinds jaren verzorgen Viktor & Rolf de kostuums voor de dansers én – voor het eerst in hun carrière – de decors. Heel tof!
    
Op de verlanglijst: Viktor & Rolfs nieuwste parfum Bon Bon! >
    
Andere deelnemende kunstenaarsduo’s zijn de 24-jarige harpist Remy van Kesteren met de 81-jarige grootmeester van de dans Hans van Manen, choreograaf Ton Simons creëert een nieuw ballet, waarvoor fotografe en groot dansfan Rineke Dijkstra een foto/video-installatie zal maken en ook beeldend kunstenaar Krijn de Koning en choreograaf Juanjo Argués gaan samen aan de slag.
   
DE TUTU VAN VIKTOR & ROLF
Maar nu komt het: Viktor & Rolf, Het Nationale Ballet en de andere kunstenaars kunnen wel wat hulp gebruiken. Het creëren van nieuw werk is namelijk een enorme uitdaging. Niet alleen creatief, maar ook financieel. In één tutu van Viktor & Rolf zit namelijk 10 vierkante meter tule, 2 meter stof en 80 manuren. En dat kost bij elkaar € 2.500. Per tutu.
    
DOE MEE AAN DUTCH DOUBLE
Daarom is Het Nationale Ballet een nieuwe crowdfundingactie gestart: Doe mee aan Dutch Doubles. Met deze actie roept het ballet cultuurliefhebbers op een donatie te doen, waar Het Nationale Ballet uiteraard verschillende leuke tegenprestaties voor in petto heeft. Vanaf € 100 kun je Dutch Doubles al een flink steuntje in de rug geven.
    
Dutch Doubles van Het Nationale Ballet – én de creaties van Viktor & Rolf dus! – is vanaf woensdag 16 april in Het Muziektheater Amsterdam te bewonderen. Kijk op www.het-ballet.nl voor meer info en kaarten.
     

Advertisement - Continue Reading Below

Dit wil je zien: Het Nationale Ballet in de creaties van Viktor & Rolf op Parijse Haute Couture Week s/s 2014 >