Deze Kanye West-sneakers zijn 12 miljoen euro waard

Je leest het goed: 12. Miljoen. Euro.

Een kleine flashback. Kanye West ligt voor de verandering weer eens met een bedrijf in de clinch. Afgelopen november moest Nike, waarvoor de rapper zeer succesvolle sneakers ontwerpt, het ontgelden. Tijdens zijn Yeezus-tour schreeuwde Kanye dat hij is opgestapt bij het sportlabel, omdat ze ‘creatief niet op één lijn meer zaten’ en hij ‘geen royalties kreeg voor zijn sneakerontwerpen’.

Kanye – die in 2009 met zijn eerste Nike-schoenen op de proppen kwam – gaf ze daarna de ultieme middelvinger door met grote concurrent Adidas in zee te gaan.

Advertisement - Continue Reading Below

GOING OUT WITH A BANG
Maar! Eén Nike-paar van Kanyes gouden handjes lag nog op de plank: de exclusieve, felrode Air Yeezy 2 Red October sneakers.

Gisteren werden de schoenen in alle stilte op de Nike-website geslingerd (alleen fans werden door middel van een tweet op de lancering geattendeerd) voor $245 en waren na 10 minuten koud uitverkocht.

Uiteraard verschenen de collector’s items al snel op eBay, maar dit keer voor een jaw dropping bedrag van £10 miljoen, zo’n € 12,03 miljoen. Going out with a bang, zullen we maar zeggen.

Daarbij steken die gloednieuwe Chanel couturesneakers van € 3000 nog als een koopje af.

Nog meer modenieuws: Zara stopt helemaal met bont >