Is Marc Jacobs een copycat?

Oeps. De sneakers van Katie Hillier en Luella Bartley voor Marc by Marc Jacobs lijken verdacht veel op een paar schoenen van Camper.

Meest gelezen

De jaren negentig zijn terug! Als het aan Marc Jacobs ligt in ieder geval. Dinsdag stuurde de ontwerper zijn modellen met de verse Marc by Marc Jacobs winter 2014-waar de catwalk op. Vlechtjes, opvallende logo's en teksten op de kleding én Spice Girl-achtige schoenen; de collectie schreeuwde ‘nineties’.
   
Bekijk hier de hele Marc by Marc Jacobs winter 2014-show >
    
Vooral de witte schoenen (grove sneakers met een enorme zigzagplateauzool) sprongen in het oog. Boze tongen beschuldigen Marc Jacobs van kopiëren. Marc zou het ontwerp afgekeken hebben van een jaren oud model van designer Bernard Wilhelm voor het merk Camper. Volgens critici is het zelfs een exacte kopie. Ai.
   
WELLES, NIETES
Waar of niet, de ‘schuld’ ligt niet – volledig – bij Marc. Al blijft de beste man natuurlijk eindverantwoordelijk, de collectie werd dit maal voor het eerst ontworpen door designers Katie Hillier en Luella Bartley. Voor Marc by Marc Jacobs winter 2014 haalden de twee hun inspiratie uit heel veel dingen: van BMX girls tot de Power Rangers en van Japanse krijgers tot… de Camper-sneaker? Wie weet.
   
Geen één van de betrokken partijen heeft een reactie geven op de beschuldiging.
   
Victoria Beckham heeft groot(!) nieuws over schoenen! >
 
Oordeel zelf: links de Bernard Wilhelm voor Camper-sneaker, rechts het exemplaar van Katie Hillier en Luella Bartley voor Marc by Marc Jacobs 2014.
   

Advertisement - Continue Reading Below