3 goede redenen om nu iets van Rahul Mishra te kopen

Hete designertip! Rahul Mishra.

Heb je al een Rahul Mishra in de kast hangen? Deze uit India afkomstige ontwerper is al jaren goed bezig en een begrip onder modemensen. Ondanks Fashion Week-shows in o.a. Londen, Dubai, India en Australië is hij nog steeds niet bekend bij het grote publiek. Dat is dus al de eerste reden om eens een blik op zijn collecties te werpen.

TRADITIONELE AMBACHT
In zijn delicate ontwerpen verweeft Mishra het rijke erfgoed van India met een onmiskenbaar Westers gevoel voor mode. Zijn veelal rijkversierde en duurzame designs worden vaak gemaakt met traditionele handgeweven stoffen, die hij laat vervaardigen door Indiase ambachtslieden. Mishra's werk is dus niet alleen erg mooi, maar ook in lijn met de fairtrade gedachte.

Advertisement - Continue Reading Below

NOG NIET OVERTUIGD?
Sinds zijn studie aan de modeacademie in Milaan – hij was de eerste niet-European die daar een beurs voor kreeg – is Mishra winnaar van een indrukwekkende lijst prijzen. Waaronder de MTV Youth Icon 2009 (goedkeurig van de jeugd? Check!) en International Designer of the Year. Zijn naam prijkt bovendien op de lijst met namen van de mensen die India het meest vormgeven. 

ALEXA CHUNG LOVES...
Nieuwste wapenfeit is de International Woolmark Prize die de ontwerper vandaag in ontvangst mocht nemen tijdens Milaan Fashion Week. Deze prestigieuze prijs beloont ontwerpers die merinowol cool maken. Na een zoektocht door twintig landen koos een jury vol klinkende namen, waaronder Alexa Chung en Gucci's Frida Giannini, zijn Lotus-collectie (zie foto) tot de beste. ‘For me, Rahul has won because of his ability to apply his knowledge of embroideries through wool, one of the most versatile fibres with originality in an unexpected way’ aldus Giannini. Vorig jaar won overigens de Belg Christian Wijnants, die wij je al in 2009 tipten. Dat je het even weet.

Meest gelezen

EN DAN NU: KOPEN!
Met het winnen van de Woolmark-prijs haalt de modeontwerper het royale geldbedrag van 100.000 Australische dollars binnen, ruim € 65000. Dat geld zet hij nu in om zijn label flink op de kaart te zetten. Daarbij wordt Rahul Mishra als onderdeel van de prijs verkocht in de mooiste winkels ter wereld, zoals Harvey Nichols, Saks Fifth Avenue, 10 Corso Como, Joyce, David Jones, Colette en mytheresa.com. World domination is eminent.

Ondertussen @ Fashion Week >