Bontdragers geweigerd in club

Een derde headliner in één week over het dragen van bont; zou het tij nu dan echt keren?

Hoewel we ook dit modeweekseizoen weer een enorme hoeveelheid bont aantreffen op de catwalk, zijn er – hoezee! – ook steeds meer individuen (we noemen een Stella McCartney en een Khloé Kardashian) en partijen (PETA) die alles uit de kast trekken om een tegenbeweging op gang te brengen. Ook de exclusieve Londense nachtclub Mahiki is van de partij. De populaire discotheek haalt vandaag de headlines vanwege haar gloednieuwe neonbord aan de gevel, dat aangeeft dat bontdragers niet welkom zijn.

Advertisement - Continue Reading Below

Stella McCartney en Vivienne Westwood ontvingen deze week een PETA-Approved Vegan Fashion Award >

FAKE FUR ONLY
Bezoekers van de club zullen vanaf nu bij de deur worden gecheckt op hun outfit. Bont? Dan kun je rechtsomkeer maken. Geen bont? Dan ontvang je de button ‘No Fur’ van de uitsmijter. De club kreeg het bord aangeboden door People for the Ethical Treatment of Animals en is een initiatief van juwelenontwerper én anti-bont strijder Meg Mathews. Zij zal het deurbeleid hoogstpersoonlijk opleiden in het ‘herkennen van echt bont’.

KATE MIDDLETON DE UITSMIJTER
Goeie zaak dus. En the best is yet to come, want er staat zelfs een avond op het program, georganiseerd door Mathews, waarbij niemand minder dan Kate Middleton, Prins Harry en prinsessen Beatrice en Eugenie de selectie bij de deur op zich nemen.

Kate Middleton werd onlangs zelf nog op de vingers getikt om haar outfits >