Waarom YSL het béter doet zonder 'Y'

Wat je misschien niet had verwacht: Yves Saint Laurent doet het beter zonder Yves.

Gisteravond stal-ie de show in Parijs: de nieuwste collectie van Hedi Slimane voor Saint Laurent Paris. Mocht u zich afvragen hoe het nu eigenlijk gaat met het label, sinds de (toch vrij heftige) ommezwaai van Yves Saint Laurent naar het nieuwe, meer rock chic & draagbare Saint Laurent Paris, en later zelfs Saint Laurent?

Nou: verdraaid goed, als we de berichten mogen geloven. Slimane's collecties gaan als warme broodjes over de toonbank (Saint Laurent ziet de verkoopcijfers alleen maar stijgen) en zijn laatste show voor herfst/winter 2014 (geïnspireerd op het werk van de Californische kunstenaar John Baldessari) wordt zelfs 'dé stijl van de toekomst' genoemd. Zo, steek die maar in je zak.

Advertisement - Continue Reading Below

(Y)SL
Neen, de hele trits vernieuwingen heeft het modehuis sinds 2012 geen windeieren gelegd. Waar men de drastische omslag aanvankelijk met argusogen bekeek (hoe dúrf je de Y uit YSL te halen?), worden de collecties van Slimane show na show even enthousiast bejubeld als bekritiseerd (either way: er wordt flink over gesproken). De link met de muziekwereld blijkt een briljante zet, evenals het nieuwe winkelconcept en een website vol reacties van kopers en fans.

Succes alom dus voor Hedi Slimane. Chapeau! Bekijk hier de complete a/w 2014-show van Saint Laurent >

Wat je ook NIET mag missen vandaag: de plunderingen(!) in de Chanel-supermarkt >