Jan Taminiau krijgt hoogste modeonderscheiding

En de 26e Grand Seigneur gaat naar… Jan Taminiau!

Hoe kon het ook anders. De Grand Seigneur is bedoeld voor personen, ondernemingen of instellingen die begrip voor mode en kleding opwekken. En laat dat nou precies zijn wat Jan Taminiau steeds weer doet.

VERDIEND
Want kijk naar Taminiau’s ontwerpen voor Máxima en je begrijpt waar mode om gaat. Werp een blik op zijn laatste couturecollectie en je ziet precies waarom de topdesigner de onderscheiding dubbel en dwars verdient.

Advertisement - Continue Reading Below

KORT BERAAD
Geen greintje twijfel bij de jury dus. ‘Jan Taminiau is bij uitstek één van de leidende ontwerpers van een nieuwe generatie die zoveel impulsen geeft aan de creatieve industrie in ons land,' aldus juryvoorzitter Han Bekke. De rest van de beslissers stemt daarmee in, eraan toevoegend dat Taminiau een ster is in het mengen van traditionele stoffen en handwerktechnieken met vooruitstrevende vormgeving. En zo is dat.

27 maart krijgt Jan Taminiau zijn onderscheiding op het Nationaal Modecongres in het stadhuis van Arnhem. En je kunt je ook vast verheugen op ELLE's grote interview met Jan Taminiau in het meinummer van ELLE.

Deze ontwerpers maken kans op een CFDA Award >