Scoop! Even voorstellen: H&M's nieuwste aanwinst

Licht uit, spot aan! Vorige week lichtten we je al in over H&M’s snode plannen voor de lancering van de spring/summer 2014-Conscious Collection en vandaag mogen wij een leuke bekendmaking doen…

Meest gelezen

H&M start in april het project Conscious New World. In samenwerking met het Amsterdamse PUP creative agency exposeert de Zweedse keten dan vijf kunstwerken die de makers ervan samen met hun muzes, vijf milieubewuste bekende Nederlandse vrouwen, hebben gecreëerd, geïnspireerd door één van de duurzame thema’s recycling, water, lonen, educatie en grondstoffen.

O.a. Victoria Koblenko en Sanne Vogel zijn al van de partij. Maar wij mogen vandaag aan de grote klok hangen dat Megan Zimny Kaftira ook één van de deelnemers is. En dat vinden wij leuk. Want de van oorsprong Amerikaanse is danseres van Het Nationale Ballet en kan de oplettende modemens al kennen van haar link met niet de minsten in modeland; Viktor & Rolf. Zo was Megan één van de ballerina’s uit Viktor & Rolfs recente coutureshow in Parijs én danst ze volgende maand in de voorstelling Dutch Doubles, in een stuk van choreograaf Jorma Elo, waarvoor Viktor & Rolf de kostuums ontwierpen.    

Advertisement - Continue Reading Below

CONSCIOUS & FUN
Tel daarbij op dat Megan zich volledig kan vinden in H&M’s milieubewuste collectie en je hebt een perfecte ambassadrice van Conscious New World gevonden. ‘There are so many chemicals and pesticides being used these days that are harming our environment and our bodies,’ laat Megan weten. ‘Eco fashion is both a conscious & fun choice; who doesn’t love a fabulous floral organic cotton dress?’

Meest gelezen

Megan ging met het thema 'grondstoffen' aan de slag met kunstenares Denise Collignon voor een heus H&M Conscious-kunstwerk. Op woensdag 2 april worden alle kunstwerken gepresenteerd tijdens een event voor pers en genodigden, maar daarna gaan ze in reizende vitrines het land door waar ze te zien zullen zijn op vijf grote pleinen in Nederland. Hou H&M’s facebookpagina in de smiezen voor meer updates over dit goede project.

Bekijk hieronder de Viktor & Rolf Haute Couture spring/summer 2014-show, met daarin Megan Zimny Kaftira en collega's van Het Nationale Ballet.