Wacht! Wát heb je met mijn Prada gedaan?!

Het Nederlandse kunstenaarsduo Lernert & Sander haalt internationale headlines met zijn kunstproject voor Maastrichts TEFAF Art Fair, waarvoor het – geen grap – designertruien vernielt.

Het voelde ‘fout’ maar ‘belonend’, aldus Lernert en Sander over hun nieuwste creatie, genaamd Last Season. Wat wil het geval: het duo sloopte sweaters van designermerken als Prada, Jil Sander, Céline en Chlóe in de naam van kunst. Of nou ja, sloopte…  De twee haalden de wollen items systematisch uit elkaar, net zo lang totdat er slechts een bol wol overbleef, legden het proces vast op camera en klaar was kunst.

Advertisement - Continue Reading Below

Het idee kwam tot stand nadat vriendin van de redactie en boetiekeigenaresse in Maastricht, Kiki Niesten, de mannen vroeg een kunstwerk voor haar etalage te maken in het kader van TEFAF. Ze stelde zelf de truien met waardes tussen de 1000 en 1500 euro ter beschikking. Inmiddels zijn de Prada-bol en het bolletje Jil Sander al verkocht aan (kunst)verzamelaars, maar foto’s van het project worden nog voor € 750 per stuk verkocht aan liefhebbers.

Meest gelezen

Bekijk hieronder de video!

 

Lernert & Sander gooide tijdens de vorige editie van TEFAF hoge ogen met hun film Handmade en het parfum Everything >