Monique van Heist protesteert samen met jou tegen massaproductie

Modeontwerpster Monique van Heist grijpt de expo Fair Fashion Lab aan om te protesteren tegen de onverantwoorde arbeidsomstandigheden van massaproductiefabrieken in de textielindustrie. Juist, zoals die in Bangladesh.

In de tentoonstelling Fair Fashion Lab onderzoekt het Humanity House de toekomst van een eerlijke en menswaardige mode-industrie. Door middel van design, kunst en technologie worden ongewone oplossingen voor de problemen in de kledingindustrie gepresenteerd en worden bezoekers van de expo aan het werk gezet en geprikkeld om mee te denken over duurzame en vooral eerlijke mode.

IN DE BRES VOOR BANGLADESH
Monique van Heist is één van de zes deelnemende ontwerpers en kunstenaars die in het lab een plek krijgen. Ook kunstenaar Arne Hendriks, trendwatcher Hilde Roothart, Natascha van der Velden (onderzoeker aan de TU Delft), architectenbureau space&matter en kunstenaar Tinkebell zijn van de partij.

Advertisement - Continue Reading Below

DIY
De aanpak van Van Heist? In haar expositieruimte daagt ze bezoekers uit om zelf te ervaren hoe het is om een kledingstuk te maken en te ondergaan wat hierbij komt kijken. Het kledingstuk in kwestie is Van Heists ‘protestcoat’ – een jas geïnspireerd op krakerskleding uit de jaren tachtig en een van de nieuwste toevoegingen aan hellofashion, de groeiende en permanent beschikbare collectie van Monique van Heist.

FAIR FASHION LAB
Wanneer: 26 april – 31 december 2014
Waar: Humanity House, Den Haag
Meer info: humanityhouse.org

De favoriete to-do's van de ELLE-redactie deze maand >