Die had je niet verwacht: Dior komt over de brug

Letterlijk. En of modepers en -inkopers daar nou zo blij mee zijn?

Van Alexander Wang (uweetwel, sinds dit weekend beter bekend als DE nieuwe guest designer van H&M *vreugdedansje*) hadden we het verwacht. De grensoverschrijdende ontwerper zorgde afgelopen fashion week voor reuring door zijn catwalkshow naar een niet-te-bereiken plek op aarde te verplaatsen. BROOKLYN of all places. Hoe háálde hij het in zijn creatieve hoofd.

Nu is de modewereld koud bekomen van de locatie-terreur, valt de uitnodiging van Dior voor haar s/s 2015 cruise-collectie op 8 mei aanstaande op de deurmat. Locatie: Brooklyn.

Advertisement - Continue Reading Below

MODEPERS IN DE METRO
Zie jij het voor je? Al die gedupeerde journalisten en inkopers in de metro. Of erger: stuck in traffic op de Brooklyn Bridge.

Waarom dan Brooklyn? Is Dior van de rel? WWD weet het: 'We wanted the show to feel very New York, and the [Brooklyn] Navy Yard's view and space captures the city,' aldus een woordvoerder van Dior. Het modehuis heeft bovendien geleerd van Wangs 'modemisser' en is goed voorbereid op wat een nieuwe locatie-hel had kunnen worden. Zie daar: een volledig verzorgde van deur-tot-deur service voor alle aanwezige gasten, met autorit én (om in het cruise-thema te blijven) ferry-tocht. Doen ze netjes, daar bij Dior.

Ondertussen ging het er hier een stuk minder netjes aan toe >