Anna Wintour leest de sterren de les

Kondigde Mrs. MET Ball, Anna Wintour, vorig jaar al aan de prijzen voor een ticket naar het gala der gala’s flink omhoog te gooien (25.000 dollar!), sinds vandaag weten we dat ze de regels nog verder aanscherpt.

Vorig jaar was het thema van het MET Gala – dat immer de aftrap is van de nieuwste grote modetentoonstelling in het Metropolitan Museum of Art – ‘Punk’. Passend bij de expo ‘Punk: Chaos to Couture’. Paars haar, schotse ruiten, veiligheidsspelden; niet Anna’s cup of tea. Dus dit jaar neemt de chair woman revenge. Komt nog bij dat tegelijk met het gala de heropening van de fameuze Costume Institution, die het afgelopen jaar gerenoveerd én vernoemd werd naar Anna Wintour, wordt gevierd. Een extra reden om de boel nu zo stijlvol en exclusief mogelijk te houden dus.

Advertisement - Continue Reading Below

Zie daar het thema van dit jaar: ‘Grand Charles James’, naar de tentoonstelling Charles James: Beyond Fashion over Amerika’s eerste couturier ooit. Dress code: ‘white tie’.

Lees hier alle ins & outs van het MET Gala van vorig jaar >

KIM KARDASHIAN
‘Anna wants more exclusivity and high fashion,’ weet een bron aan The Hollywood Reporter te melden. Toch vermoeden we dat bijvoorbeeld een Kim Kardashian – die vorig jaar bij hoge uitzondering een uitnodiging van Anna kreeg als aanhang van Kanye – toch heus ook aanwezig zal zijn (hallo Vogue-cover!). Maar Kardashian en kornuiten zullen zich wél aan behoorlijk strikte regels moeten houden. Jacquetjasjes en hoge hoeden voor de mannen en Don James-esque baljurken voor de dames.

Meest gelezen

Dat gaat ongetwijfeld prachtige foto’s opleveren; Lupita Nyong’o in een Prada-baljurk? Yes, please! Ook van een aantal andere genodigden is al duidelijk in welk designerlabel ze over de rode loper zullen gaan: Michelle Dockery ook in Prada, Zoe Saldana in Prabal Gurung, Amanda Seyfried in Givenchy, Taylor Swift in een jurk van J. Mendel en The Wolf of Wallstreet-actrice Margot Robbie in Diane von Furstenberg. Saillant detail: Lanvin zal een ‘mystery celeb’ kleden. Het zal ons benieuwen.

De grote vraag is trouwens of Gwyneth Paltrow, vorig jaar niet bepaald in haar nopjes met het feest, er dit keer nog bij zal zijn… Afijn, we gaan het volgende maand allemaal zien.

Van New York naar Cannes: de nominaties voor het Cannes Film Festival zijn zojuist bekendgemaakt >