Wij kunnen niet wachten op deze & Other Stories-samenwerking

Vika Gazinskaya is happening. De stijlvolle Russische schone (van Armeense afkomst) verwierf met haar opvallende verschijning (en als 'lid' van The Russian Fashion Pack, waar ook Miroslava Duma bij hoort) al faam als geliefd streetstylemodel tijdens de internationale fashion weeks. Maar ook als modeontwerpster is ze nu echt aan het doorbreken.

Meest gelezen

Vika is niet alleen één van de finalisten van LVMH’s allereerste talentenwedstrijd (waar ook de Nederlandse Hellen van Rees in de running is), maar ze bundelde ook meteen haar krachten met een populaire modeketen. & Other Stories wist haar te strikken voor een nieuwe Co-Lab collectie, die deze lente al uitkomt. De ontwerpster treedt daarmee in de voetsporen van oa de Amerikaanse illustrator Alyson Fox en onlangs nog zangeres Lykki Li.

Advertisement - Continue Reading Below

Vika’s jaloersmakende stijl is duidelijk terug te zien in de frisse en vrouwelijke collectie, die bestaat uit ready-to-wear met kraakheldere stoffen, kleurrijke accessoires en schoenen. ‘Met deze collectie wil ik mensen de kans geven mijn prints voor een betaalbare prijs te kopen,’ laat Vika ons weten. ‘De viltstift-krassen-print (uit haar s/s 2012-collectie, red.) is mijn signatuur, polkadots zijn een kleurrijke klassieker en de schetsmatige paardenbloem-print zorgt voor een grafisch detail. De mix van prints is tijdloos, speels en actueel tegelijk.’

Meest gelezen

Op 5 mei wordt de collectie gelanceerd in conceptstore Colette aan de Rue Saint-Honoré in Parijs. Maar niet getreurd: vanaf 15 mei kunnen we allemaal shoppen via stories.com en in de & Other Stories-winkels (vanaf dit najaar ook in Nederland!). Prijzen variëren van € 45 voor shorts tot € 175 voor een jas.

Zo gaat goede vriendin Miroslava Duma dit voorjaar de deur uit >