Zo verandert technologie jouw shopsessie

Deze nieuwe, technologische ontwikkeling verandert jouw dagje winkelen compleet.

Stel je voor: je bent aan het winkelen en op je mobiel popt er een bericht op over een goeie sale. Het bericht komt niet van, zeg, een vriendin, maar van het winkelcentrum waarin je rondloopt.

BEACON TECHNOLOGY
Dat is wat zogenaamde Beacon technology mogelijk maakt. Het is met Bluetooth werkende hardware die contact maakt met je smartphone op basis van je locatie. Nadat winkels speciale apparaten installeren, kunnen ze communiceren met telefoons en andere gadgets van klanten. Tenminste, als die zich aanmelden.

Advertisement - Continue Reading Below

MOGELIJKHEDEN
Je begrijpt: dat schept mogelijkheden. Voor jou als klant, je kunt bijvoorbeeld met je telefoon betalen, maar vooral ook voor de verkoper, die jou op een voor hem gunstige manier door het winkelcentrum heen begeleidt en meer over jouw winkelgedrag te weten komt. 

Losse winkels zijn al een tijdje aan de gang met deze nieuwe techniek, maar nu worden er ook meer ingewikkelde systemen ontwikkeld waardoor hele winkelcentra aan het Beacon-en slaan. Hoe het allemaal precies zal werken, is nog gissen. Maar duidelijk is dat je hier de komende tijd meer van gaat horen en merken.

Of is dít het nieuwe winkelen? >