Wie wint de titel meest stijlvolle instagramaccount?

Ja echt, daar is dus een prijs voor.

Instagram goes high fashion. De Council of Fashion Designers of America (CFDA) gaat – heus! – met haar tijd mee, en roept voor de aankomende CFDA Awards (de Oscars van de modewereld) op de valreep nog de Fashion Instagrammer of the Year Award in het leven.

Al gezien? De geniale reactie van Grace Coddington op de blokkade van haar account door Instagram >

#MYCFDA
En jawel, de acht genomineerden zijn meteen al bekendgemaakt. Smartphone bij de hand? Toetsen maar: @aguynamedpatrick, @amy_stone, @bessnyc4, @dapperlou, @donalddrawbertson, @hokaytokay, @paridust en @troprouge werden door het comittee van mode-insiders geselecteerd om de strijd met elkaar aan te gaan. Geen instagramaccounts van razend bekende koppen à la instagram queen Solange dus, maar van ‘random’ mensen met een hart voor mode, kunst en food. En dat maakt het des te leuker als je het ons vraagt.

Advertisement - Continue Reading Below

Wie gaat winnen wordt, geheel in stijl, door het publiek bepaald. Wie voor 30 mei de meeste likes weet te verzamelen via #MyCFDA gaat er met de bokaal vandoor. Figuurlijk dan, want de prijs is in dit geval het ‘hosten’ van het CFDA-instagramaccount tijdens de awardshow op 2 juni. En de eer natuurlijk.

Hier vind je alle genomineerde instagramaccounts op een rij. Goed voor minutenlang inspiratie.

Dit zijn trouwens de genomineerden voor een échte CFDA Award >