John Galliano krijgt psychische hulp

Wat gebeurt er als een professionele psychiater je aan de tand voelt? Dan lucht je je hart, of je het nou leuk vindt of niet. Zo ook John Galliano.

De Franse psychiater Boris Cyrulnik wist voor het wekelijkse Le Point heel wat interessants los te peuteren bij de veelbesproken John Galliano. Niet over zijn nieuwe job bij L’Etoile, maar over zijn jeugd.

ANGST EN SCHAAMTE
John Galliano heeft het naar eigen zeggen niet altijd makkelijk gehad in zijn jonge jaren. Vooral zijn seksuele geaardheid heeft hem veel hoofdbrekens bezorgd. Angst en schaamte gooiden hem overhoop en om maar geaccepteerd te worden en zijn gevoelens verborgen te houden, wrong hij zich in rare bochten.

Advertisement - Continue Reading Below

DE STRAF
De Joodse (!) Cyrulnik, die als kind ontsnapte aan de nazi’s, vroeg Galliano of hij daarom vond dat hij te streng gestraft werd voor zijn misstappen. Galliano antwoordde met: ‘I’ve lost, but I also gained a lot. I’m a creative person, and no one can take that away from me.’

Het schijnt trouwens dat Galliano op eigen houtje deze psychiater om hulp heeft gevraagd als onderdeel van zijn psychische herstel. Het belangrijkste advies van Cyrulnik: balans tussen werk en rust. Dat houdt ongepaste, verkeerde gedachten ver weg.

En dan nu even lachen >