DIT is Pharrells nieuwste vriend: Otto de octopus

Langverwacht en eindelijk daar: beelden van Pharrell Williams’ eigenste collectie voor het Hollandse denimmerk G-Star: RAW for the Oceans.

Meest gelezen

Ontelbare woorden zijn er al aan besteed, maar nu komt Pharrell met daden: zijn allereerste RAW for the Oceans-collectie, die voor herfst/winter 2014, is nu echt daar.

Voor het julinummer van ELLE (nu in de winkel!) mochten we Pharrell tijdens de officiële aankondiging in New York al kort aan de tand voelen over deze unieke samenwerking met het jeansmerk van Nederlandse bodem: denim-items van garen vervaardigd uit gerecyclede plastic flessen, opgevist uit zee. Pharrell bundelde hiervoor zijn krachten met Bionic Yarn, het bedrijf dat dit soort ecogaren produceert. En haalde het denimmerk dat wereldwijd uitblinkt op innovatief gebied, G-Star, erbij. Gevolg: de allereerste denimstof ooit gemaakt van afval uit de oceaan, ontworpen met het stijloog van de zanger.

Advertisement - Continue Reading Below

En daar worden niet alleen Pharrell en wij happy van. Dus ook het milieu. In deze eerste RAW for the Oceans-collectie is namelijk al meer dan 10 ton van het oceaanplastic verwerkt tot een gloednieuw denimproduct. Goede zaak.

PIED-D’OTTO
Maar dan de vraag: hoe ziet zo’n collectie eruit? Welnu: de mascotte van het initiatief, Otto de octopus – wij zijn fan – kreeg de hoofdrol in de vorm van een pied-de-poule print. De highlight in de mannenlijn is de A-Crotch Trench, een moderne trenchcoat gesneden van raw denim van Bionic Yarn en voor vrouwen is de Fallden Bomber de eyecatcher. Naast deze jassen bevat de RAW for the Oceans-collectie jeans, T-shirts, sweaters, caps en meer. De stoffen hebben diepe indigoblauwe kleuren, voelen soepel aan en zijn goed bestand tegen slijtage.

Meest gelezen

Hebben? Vanaf september 2014 ligt de collectie in de winkel.

G-Star viert feest met een iconische jubileumcollectie >