Wat de Nederlandse modeontwerpers ondertussen uitspoken

Van hemelse mode tot een primeur op prêt-à-porter-gebied. Mattijs van Bergen en Cleas Iversen hebben niet stil gezeten.

Meest gelezen

MATTIJS VAN BERGEN
Misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie. Mattijs van Bergen is achter zijn tekentafel gekropen om het personeel van uitvaartorganisatie Monuta in het nieuw te steken. Een collectie waarin hij emotie heeft proberen te vangen. Geen makkelijke klus kunnen we ons zo voorstellen.

Wat het is geworden? ‘Skyfall’: hemelse prints van blauwe wolkenvelden, welke de sjaals in de collectie sieren. Verder is Mattijs te werk gegaan met een grote variatie aan materialen en structuren, die de ton-sur-ton blauwe outfits wat meer swung geven. Vanaf najaar 2014 dragen de medewerkers van Monuta Dutch Design. Laten we hopen dat je ze niet te zien krijgt.

Advertisement - Continue Reading Below

CLAES IVERSEN
Ook Claes Iversen heeft een nieuwe collectie ontworpen, voor zijn eigen label welteverstaan. II by Claes Iversen heet de allereerste prêt-à-porter-collectie van de Deens-Nederlandse ontwerper. De collectie bestaat uit een complete garderobe. Voor wie in één klap de kast vol wil hebben hangen met, nou ja, voor elke gelegenheid wel iets, raden we dit absoluut aan.

De focus van de collectie ligt vooral op alledaagse kledingstukken (denk jurken en rokken), maar met een hoge kwaliteit en extra aandacht voor pasvorm. Verder is-ie vooral kleurrijk, vrouwelijk en zit vol mooi afgewerkte details – en ook het prijskaartje is aanlokkelijk.  Volgende maand presenteert Claes' very first prêt-à-porter-collectie.

Meest gelezen

Claes ontwierp eerder dit jaar de Songfestival-outfit van Ilse DeLange >