Georgina Verbaan wint de ELLE - Swarovski Personal Style Award 2014

Driewerf hoera! De ELLE Style Award, dé bekroning voor stijl en persoonlijkheid, is zojuist uitgereikt aan actrice Georgina Verbaan.

Meer van ELLE Festival
20 articles
ELLE-s-festivalagenda-beste-festivals-voor-de-maand-juli
Dit zijn onze favoriete festivals dit weekend (en daarna)
ELLE-Festival-we-hebben-de-foto-s-nog
ELLE Festival: we hebben de foto's nog
Gespot!-Streetstyle-ELLE-Festival
Gespot! Streetstyle @ ELLE Festival

De concurrentie was niet mals; deze zes bekende Nederlandse dames waren genomineerd voor dé award van het jaar. Maar, zoals die dingen gaan, kan er maar één met de eer strijken.

EEN FEEST OM TE ZIEN
Zojuist, tijdens het openingsfeest van ELLE Festival, reikte ELLE alweer voor de tiende keer de ELLE Personal Style Award uit, in het ELLE Paviljoen aan de Looiersgracht in Amsterdam. ELLE's kersverse hoofdredacteur, Hilmar Mulder (in een jurk van Victoria Beckham), reikte de felbegeerde modeprijs uit aan Georgina (voor de gelegenheid in een ontwerp van Peet Dullaert). Zij wordt hiermee bijgetekend in de fraaie lijst van eerdere winnaressen onder wie Carice van Houten, Hanna Verboom, Bracha van Doesburgh, Halina Reijn, Valentijn de Hingh en Tjitske Reidinga. En mag een Swarovski Velvet Rock Tripple Cuff by Viktor&Rolf mee naar huis nemen.

Advertisement - Continue Reading Below

Hilmar: ‘Georgina heeft een heel eigen uitgesproken smaak, fifties met een moderne, cleane twist. Van poeha houdt ze niet, wel van simpele elegantie, zowel qua kleding als make-up. Voor gala’s en premières kleedt ze zich met nog meer aandacht, smaak en plezier: een feest om te zien en een ELLE Personal Style Award waard.'

DR. MARTENS EN BLOEMETJESJURKEN
De oplettende lezer weet dat Georgina de nominatie niet had verwacht. Eerder al zei ze: 'Vorig jaar dacht ik: ja doei, die ga ik dus nooit winnen.’ Daar voegt ze nu, met de award op zak, aan toe: 'Maar ik voel me wel heel erg vereerd! Ik vind mezelf echt niet zo modebewust als alle modellen en redacteuren van een tijdschrift als ELLE. Zo veel ben ik er helemaal niet mee bezig, behalve als ik naar een première of ander evenement moet. Dan wil ik er natuurlijk wel goed uitzien!’

More From ELLE Festival
20 articles
ELLE-s-festivalagenda-beste-festivals-voor-de-maand-juli
Dit zijn onze favoriete festivals dit weekend (en...
ELLE-Festival-we-hebben-de-foto-s-nog
ELLE Festival: we hebben de foto's nog
Gespot!-Streetstyle-ELLE-Festival
Gespot! Streetstyle @ ELLE Festival
hELLEpdesk-de-live-editie-tijdens-ELLE-Festival-vandaag
hELLEpdesk - de live editie, tijdens ELLE...
Dit-heb-je-gemist-ELLE-Festival-vandaag
Dit heb je gemist @ ELLE Festival vandaag

Hoe ze zelf haar stijl zou omschrijven? ‘Ik hou soms van vrouwelijke kleding, maar doordeweeks ga ik vaak vrij mannelijk en nerdy gekleed. Wel een constante: mijn liefde voor Dr. Martens en bloemetjesjurken.’ Goede keuze, Georgina en gefeliciteerd met je welverdiende award!

Lees hier het hele interview met Georgina nog eens rustig terug >

En vergeet het niet: morgenochtend 10.00 uur sharp gaat het ELLE Festival lós.