Doctor Lanvin

Vandaag ontvangt ontwerper Alber Elbaz een eredoctoraat van de Royal College of Art.

De creatief-directeur van Lanvin mag zich vanaf vandaag officieel doctor noemen! Alber Elbaz, die sinds 2001 aan het stuur staat bij het modehuis, is door het college verkozen voor zijn belangrijke bijdrage aan de cultuur en het bedrijfsleven – zowel internationaal als in het Verenigd Koninkrijk. Hij zal hiermee in de voetsporen stappen van Giorgio Armani, Miuccia Prada en Vivienne Westwood, die eerder al toetraden tot de club van doctoren.

Advertisement - Continue Reading Below

ALBER ♥ LANVIN
Een mooie titel om toe te voegen aan zijn cv. Nu staan er op Elbaz’ cv al heel wat belangrijke onderscheidingen, zo werd zijn werk in 2005 bekroond met de prestigieuze New York Fashion Award. Twee jaar later noemde The Times hem één van de honderd meest invloedrijke mensen in de wereld. De Israëlische ontwerper heeft er in de afgelopen dertien jaar dan ook voor gezorgd dat het Franse modehuis meer (commercieel) succes en lovende kritieken dan ooit kreeg. Hij heeft de verkoop van Lanvin zelfs verviervoudigd.

De ceremonie vindt vandaag plaats in de Royal Albert Hall in Londen. Naast Elbaz krijgen oa uit de mode-industrie ook textiel- en modeontwerper Celia Birtwell en modejournalist Sarah Mower de titel toegekend. Birtwell zal tevens uitgeroepen worden tot senior fellow van de Royal College.

Zien: Karl, Donatella, Alber en D&G in fotoserie van Nederlandse kunstenaar >