Marc Jacobs haalt zijn modellen van Instagram

Marc Jacobs gooide het voor zijn hagelnieuwe najaarscampagne eens over een andere boeg.

Meest gelezen

De juiste modellen vinden voor een campagne, het kan een behoorlijke klus zijn. Maar, zoekt en gij zult vinden dachten Marc Jacobs en stilist Katie Grand. En dat zoeken deden ze dit keer niet bij de grote modellenbureaus. Voor de nieuwe Marc by Marc Jacobs-najaarscampagne zochten ze real people en tja, die vind je op social media.

#CASTMEMARC
Daarom startte team Marc Jacobs begin april een open casting via Twitter en Instagram. Iedereen met modellenambities kon zich aanmelden door een foto te posten met de hashtag #CastMeMarc. 'Het leek me een fantastisch idee, want casten via Instagram leek me cool, eigentijds en sterk,' liet Marc weten aan WWD. Het regende aanmeldingen en uit zo'n 70.000(!) deelnemers werden uiteindelijk zo'n 30 potentiële topmodellen ingevlogen voor de laatste casting in New York.

Advertisement - Continue Reading Below

KLEURRIJK
Uiteindelijk bleven er negen modellen over die zich voor de lens van David Sims mochten melden. 'Het brengt een hedendaagse social lifestyle over die niet inspeelt op allerlei clichés en helemaal past bij ons bedrijf - een cast vol kleurrijke en dynamische types,' laat Marc Jacobs weten over het project. Wie die nieuwe gezichten zijn zien we wanneer de volledig campagne, die wordt aangevuld met behind-the-scenes materiaal op marcjacobs.com, in augustus verschijnt. Maar hieronder check je alvast de eerste beelden!

Meest gelezen

En DIT is de eerste campagne van Nicolas Ghesquière voor Vuitton >