Sass & Bide-designers zetten er een punt achter

Tijd voor een nieuwe uitdaging, vinden Heidi Middleton en Sarah-Jane Clarke, de dames achter Sass & Bide.

Vijftien jaar lang zaten ze op de ontwerpersstoelen van hun zelf opgerichte modelabel, maar de Sydney-based designers zijn naar eigen zeggen toe aan iets nieuws. ‘Both Heidi and Sarah-Jane have been slowly transitioning out of the business, and it has now reached a point where both girls feel confident that the business will go on to grow and thrive without their day-to-day involvement,’ klinkt het officiele statement van Sass & Bide. Maar niet getreurd voor fans: het label blijft gewoon bestaan en zal met de visie van het ontwerpersduo in het achterhoofd verder gaan.

Advertisement - Continue Reading Below

Een nieuwe hoofdontwerper is er ook al. Anthony Cuthbertson (Ralph Lauren, MaxMara, Joseph) zal het stokje van ze overnemen, samen met art director Bonnie O'Hare, die eerder werkte voor Victoria Beckham en Mulberry.

SEX AND THE CITY
Sass & Bide showde al jaren collecties op New York Fashion Week en mocht celebs als Rihanna, Kate Moss, Beyoncé en Nicole Richie tot de clièntele rekenen. Geinig weetje: de eerste bekendheid kreeg het label nadat de ontwerpers kleding mochten leveren voor op de set van Sex and the City, nadat ze Sarah Jessica Parker op straat tegenkwamen.

Wat de twee nu gaan doen is nog niet bekendgemaakt.

Kate Middleton recyclet jurk voor Wimbledon-finale >