Kate Bosworth lanceert een mode-app die jij wilt hebben

Kates nieuwe project? Style Thief, een briljante app, die we het liefst nú downloaden.

Het idee is simpel: je ziet een foto met een fan-tas-tisch jurkje (Moet.Je.Hebben!). Maak een screenshot, upload 'em in Style Thief en voilà: de app vindt precies dát jurkje en waar je 'em kunt kopen.

Kate Bosworth zelf, zo vertelt ze WWD, is niet vies van het 'stelen' van een look en moet de drang om de garderobes van bijvoorbeeld Cate Blanchett of Alexa Chung te copy-pasten regelmatig onderdrukken. Logisch dus dat ze zich in het concept van de app kon vinden, de samenwerking aanging en het resultaat nu jubelend heeft gepresenteerd aan WWD.

Advertisement - Continue Reading Below

COPY-PASTE
Over copy-pasten gesproken... Wie nu denkt, 'hé, dat heb ik eerder gehoord', heeft gelijk. Style Thief hoopt, met alleskunner Kate in het team als 'chief marketing officer', de concurrentie aan te gaan met soortgelijke apps (Style-Eyes, ASAP54, Snap Fashion). Want geen van de snap & steal-achtige apps is het tot nu toe gelukt de Instagram van hun soort te worden.

Afijn, Kate zegt verder dol te zijn op techniek en mode. Zó dol dat ze manlief Michael Polish erbij heeft gehaald als 'chief creative officer' (lees: de eindverantwoordelijke voor het uiterlijk van de app). En heeft het woord sinds haar aanstelling enthousiast verkondigd, door oa haar vrienden te vervelen met de nodige tutorials.

Meest gelezen

STYLE THIEF
En dan de details: de Duitse en UK-versie komen eraan, en laten we hopen ook meer landen in Europa (hallo Nederland). Uiteraard komen er commercials, campagnes en meer van zulks om de app aan de man te brengen, met Kate B. in de hoofdrol.

Maar, de beste reclame is Kate zelf, met het verhaal dat ze eerder deze maand een foto met een jurk spotte. Kate maakte een screenshot, uploade 'em in Style Thief en hoppa: RED Valentino, te koop bij Net-a-Porter. 

Kate kocht 'em meteen (want dat doe je) en gaat de jurk morgen dragen naar de lanceringsfuif van Style Thief in Hollywood. De beelden volgen!

Wij hebben alvast de nodige looks paraat die we willen uploaden en, uhm, jatten >