Zien: een voorproefje van dé modefilm van 2015

De trailer van de onofficiële YSL-film Saint Laurent is er en die moét je zien...

Een modeontwerper van het kaliber Yves Saint Laurent heeft niet genoeg aan één biografische film en dus kreeg-ie er twee. Eerder dit jaar konden we al genieten van Yves Saint Laurent, de film waar Yves' zakenpartner en geliefde Pierre Bergé persoonlijk toestemming voor gaf. Van de tweede werd gisteren de trailer gelanceerd en ook die is veelbelovend.

Regisseur Bertrand Bonello moest het voor Saint Laurent doen zonder de steun van Bergé en toegang tot de YSL-archieven. De rolprent lijkt zich daarom minder op Saint Laurents ontwerpen te focussen, maar meer op zijn moeizame relatie met Bergé en zijn levenslange gevecht met verdovende middelen. Voeg daar een sterrencast met oa Chanel-model Gaspard Ulliel en Léa Seydoux aan toe et voilà, een must-see is geboren.

Advertisement - Continue Reading Below

Op het Cannes Film Festival 2014 werd Saint Laurent direct genomineerd voor een Gouden Palm en sleepte Bertrand Bonello de International Cinephile Society Award voor Beste Regisseur in de wacht. We zullen nog wel even geduld moeten hebben, de film verschijnt hier pas op 15 januari 2015 op het witte doek. Check hieronder vast de trailer.

Welke filmtrailer lekte Beyoncé? >