Beter goed gejat dan slecht verzonnen

Vindt zelfs Balmains hoofdontwerper Olivier Rousteing.

Van regelrechte knock offs op de zwarte markt tot de kopietjes van ketens als H&M en Zara, een beetje succesvol ontwerper vindt zijn of haar designs ergens terug. Waar een hoop collega's niet bang zijn om copycats voor de rechter te slepen, is Balmains Olivier Rousteing eigenlijk wel blij dat zijn collecties gekopieerd worden. Sterker nog, in een interview met The Independent spreekt de ontwerper vol lof over de meestervervalsers van Zara.

Advertisement - Continue Reading Below

'Ik vind het fantastisch om een Zara-etalage te zien waarin mijn kleding gemixt wordt met Céline en Proenza [Schouler red.]! Ik vind het geniaal. Het is soms beter dan wat ik doe,' jubelt de 28-jarige ontwerper. 'Ik ben echt blij dat Balmain gekopieerd wordt, ze mengen een Céline-vorm met een Balmain-print! Goed gedaan! Ik hou ervan,' lezen we verder. Eh, hebben we hier een flinke korrel zout bij nodig?

Neen, Rousteing lijkt oprecht enthousiast. 'Ik ben 28. Ik weet dat niet iedereen een jas van duizend dollar kan betalen,' legt hij uit. Okee, nu willen we niet op de zaken vooruit lopen, maar wij zien hier mogelijkheden. H&M, zoeken jullie nog een nieuwe guest designer?

Heb je het goede nieuws van Zalando al gehoord? >