Mary Katrantzou duikt in de balletwereld

De ontwerpster heeft het er maar druk mee, zo vlak voor Fashion Week.

Mary Katrantzou - ja, die van die wilde prints – is aan de slag gegaan voor het balletgezelschap van New York. En met een samenwerking als deze kán het bijna niet anders of je krijgt een bijzonder resultaat. De ballerina’s van New York dansen dit seizoen dan ook niet niet in grote tutu’s en roze schoentjes, neen. Dit keer gaan ze zich hijsen in doorzichtige kanten jurken met een subtiele tule onderkant en kleurrijke balletschoenen. En  jawel, zelfs de mannen dansen in doorzichtig kant. Onder de kostuums zitten dan wel weer gekleurde broekjes voor het contrast.  

Advertisement - Continue Reading Below

Niet alleen Mary Katrantzou heeft trouwens balletkostuums ontworpen. Ook Carolina Herrera, Valentino, Thom Brown en Sarah Burton hadden een vinger in de pap bij het ontwerpproces.

Hoe ze bij het ontwerp gekomen zijn? Tijdens het schetsen is nauw samengewerkt met choreograaf Justin Peck, en ’Justin’s work is very clean. It evokes a certain emotion, and I wanted the costumes to mimic that’, aldus Mary.

Wil je de kostuums op het podium bewonderen? Dan kun je vanaf 23 september een retourtje New York boeken; de voorstelling gaat dan in première.

Nog zo’n leuke samenwerking: Temperley London voor The Outnet >