Heeft Isabel Marant de populaire Stan Smith-sneakers gekopieerd?

Gevalletje zoek de verschillen.

Meest gelezen

Waar Isabel Marants befaamde sneakers-met-sleehak schaamteloos nagemaakt werden in een goedkoper jasje, lijkt de ontwerpster nu wat, ehm, ‘inspiratie’ uit het Adidas-archief hebben gehaald.

STAN SMITH VS BART
De sportgigant heeft met de herlancering van de Adidas Stan Smith-sneakerlees ons interview met de tennislegende waarop de iconische sneaker is gebaseerd hier – een énorme hit te pakken en tijdens iedere (en wellicht ook de aanstaande) fashion weeks prijkt die aan de voeten van talloze modemensen.

Advertisement - Continue Reading Below

Ook op de redactie zijn we massaal fan, dus toen we vanochtend de nieuwe sneaker van Isabel Marant, genaamd Bart, in onze mailbox kregen, bleek dat een feest der herkenning. 

Is dit een samenwerking met Adidas? Doet Marant een ode aan Stan? Gaat het om een limited edition-uitgave? Helaas niets van dat alles. Dít moet na de Bekett en Bobby de 'nieuwe' hitsneaker van Isabel Marants worden. Dat bijna identiek is (tot de stiksels aan toe) aan een andere gouwe-ouwe hitsneaker wordt daarbij even vergeten. Hmm…

Meest gelezen

Extra pijnlijk: waar de originele Adidas Stan Smiths € 95 kosten, moet je voor de versie van Isabel Marant een flinke € 280 betalen.

Stan versus Bart? Wij weten de uitkomst wel.

 

Ook de Birkenstock werd door Isabel Marant 'onder handen' genomen >